Trondheimig röviden


November 1-t irunk, elértük Trondheimet. Sikeresen letekertünk északról, az időjárás megváltozott, bár még esik, de nincs hideg és fagy. Az elmult pár napban kesztyű és sapka nélkül is tudtunk tekerni. Az időjárással együtt a táj is megváltozott, elhagytuk a partvonalat.

Okt 26.

Az időjárás marad a régi. Reggel 10 körül indultunk útnak, de az út még jeges volt. Sandnessjoent elhagyva gyönyörködhettünk a Hét Növér hegycsoportban. Sajnos kép nincs róla. Estére Horn településen kapunk szállást, egy fiatal család jóvoltából. Elbeszélgetünk. Mikor megtudják, hogy a fenyképezőgépünk el van romolva, rövid tanakodás után úgy döntenek, hogy ide adják a sajátjukat. Nem is akármilyet, egy Fuji S5700, majdnem egy olyat, mint az eredeti volt (Fuji S5800). Az érzések amik ilyenkor lezajlanak az emberben? Többnyire nem lehet leirni. Egy fényképezőgép nem kis ajándék...
Köszönjük szépen, nem fogjuk elfelejteni.
Elisabeth Brornvik, David Ashager, Mats Petter Bjornvik


Okt 27.

Egész nap esik, estére elérjük az utolsó hajót az Rv17 turista útszakaszon. Összesen 6 alkalommal volt szerencsénk hajókázni. Az éjszakát egy kis falucskában töltjük, a Holm-i kúlturotthonban. A falu asszonyai vannak jelen, megvendégelnek és miután elpanaszkodom, hogy elvesztettem az otthonról hozott kanalamat, megajándékoznak egyel. Ismét tudok levest enni.

Okt 28.

Eltávolodunk a fjordoktól, az időjárás marad a régi. Az éjszakát egy campingezőben töltjük.

Okt. 29.

A fjordok hiánya teljesen más képet ad Norvégiának. Elérjük Namsos-t, ahol találunk egy hatalmas áruházat. Helsinki óta nem láttunk ilyen hatalmas üzletet. Az meg régen volt. Éjszakára egy 31 éves srác és 3 kis angyal fogad minket. Az angyalkák az elején óvatosak voltak, de hamar nyitottak és rövid időn belül, mind a három a nyakunkon lógott. Nagy élet van abban a családban.


Okt 30.

Szép időnk van. Elérjük Steinkjert, találkozunk a Mc Donalds-al, Helsinki óta elöször. Újra az E6-on tekerünk hosszú idő után. Nehezen megy a szállástalálás, Steinkjer már nagy városnak mondható és városban az emberek nem annyira nyitottak mind falun. Végül a város peremén, kapunk egy garázst, ahol eltöltjük az éjszakát.

Okt 31.

Ismét szép időnk van, lekerül a kesztyű és a sapka. Az éjszakát egy öreg párnál töltjük, a vendégszobában kapunk helyet. 6 gyerekük van, 12 unokájuk és 4 dédunokájuk. A néni 74 éves és törve beszéli az angolt. .