Debrecen es Eger...

Elsosorban koszonjuk szepen a vendeglatast a Polyak Laszlonak Nyirbatoron, reggelit biztositott meg internetlehetoseget. Debrecen elott kb 20 km-rel megjelenik az elso biciklis ut. Nagyon orvendunk neki. Hihetetlen hogy mennyire egyszeruen mukodik az egesz. Egy tabla kivan teve ami jeloli a biciklis ut kezdetet es mar rajta is vagy a biciklis uton ami mellesleg a gyalogosoke de olyan szepen megfernek egymas mellett. Semmi idegeskedes semmi kiabalas. Mindenki udvarias turelmes segitokesz. Nem hallani dudaszot. A kamionok lelassitanak a hatad mogott es turelmesen varnak amig tovabb tudnak haladni. Beerkezunk Debrecenbe.

Meglatogatjuk a Reformatus Nagytemplomot mely a kozpontban talalhato. Csend es nyugalom uralkodik ezen helyen. Madarcsicserges, gyereknevetes lazitas. Ez mind megtalalhato itt. Az emberek elvannak a maguk kisvilagukkal es bar biztos mindenkinek megvan a sajat problemaja azert eddig senki sem volt gonosz velunk. Ez egy mas mentalitas. Egesz Debrecenbe nem hallani egy dudaszot. Meglatogatjuk Nagyerdot, itt talalhato Debrecen Egyetemi Kozpontja. Ugyanaz mint a foteren: csend nyugalom madarcsicserges. Hihetetlen szamomra.

Elhagyjuk Debrecent, Eger fele vesszuk az utiranyt. Elmarad az akacos mely a hatartol Debrecenig kisert es bar akkor nem viselt meg a szenanatha, Debrecen utan kicsattant es szo mi szo elegge megviselt. Debrecen es Eger kozott a pipacs az uralkodo novenyzet. Elerjuk a hortobagyot itt lesatrazunk. Hortobagy - Ahol az eg a foldet eri. Alfold, nagyon nagyon gazdag allatvilaggal foleg madarakkal. Sok sok kacsa. Meglatogatjuk a Matai Menest, csupa izom paripakat lathatunk. A betyaroknak nem volt konnyu dolguk ezeket meglovagolni. Kozben az idojaras forduloponthoz er. Meg nincs am jo ido de azert megjelenik a napocska egy rovid idore. Ez jolesik, egyre jobban megy a tekeres, megvan a napi 20km/h. A paripaink is jol viselik, buszken viszik azt a sok sok csomagot. Begurulunk Tiszafuredre, meglepjuk magunkat egy lubiccal a Tiszafuredi toban. Felfrissulunk jolesik.

Tovabbalunk, monoton tekeres, majd Eger elott 10 km-rel lesatrazunk. Nincsen semmi baj a satrazassal, olyannyira hogy ejszakankent a halozsakba meg beleisizzadunk.. Koran kelunk, elso nap hogy a Nap lagy sugaraival fogad minket. Engem tovabb gyotor a szenanatha. Elindulunk Egerbe, megjelennek a borpincek. Elso piheno a Bazilika elott tortenik ahol megisreggelizunk. Reggeli utan bejarjuk a Bazilikat, majd az Egri varat. Itt egy kis sotet lebujra bukkanunk, mint kiderul az alagutrendszerrol van szo, de mivel nincs kivilagitva turistak nem jarjak be. Jol jon a fejlampa, bejarjuk az alagutrendszert a var alatt. Igazi elmeny. Megnezzuk a torok furdot, majd tovabb allunk. Cel Visegrad. Eddig minden rendben ugy tunik kezdunk belejonni a tekeresbe, bar faradtak az izmok es kerik a szabadnapot de komoly problema nincs es az idojaras is kezd a helyes kerekvagasba beallni. Eggyenlore ennyi. Ja elfelejtettem, egyetlen egy auto dudalt rank Debrecenbol kifele, kilehet talalni milyen rendszamu autoval rendelkezett....vannak kepek es videok